Assessment Tooling

Stel het beste team samen

Assessment Tooling - The Predictive Index®

Wil jij ook graag de juiste persoon op de juiste plek aannemen? Fijne collega’s die hun werk goed doen? Plezier hebben en constructief zijn door de juiste teamsamenstelling?

Om minstens twee keer zo snel te recruiten en tot 56% betere match te komen, beveel ik het gebruik van een assessment tool genaamd The predictive Index (PI)® aan. Een rool die je in staat stelt om de juiste kandidaat te selecteren zonder bevooroordeeld te zijn. 

Het gebruik van the Predictive Index kan ook voor jouw bedrijf erg interessant zijn, zeker in deze tijd van ‘war for talent’. Door te zorgen dat je de juiste persoon op de juiste plek hebt op het juiste moment (niet alleen qua organisatie, maar ook in het team). 

In 2019 heb ik mij als practioner gecertificeerd. Ik ben erg enthousiast over deze tool omdat het ten eerste op een snelle manier de vraagkant van het bedrijf via de Job Assessment achterhaalt. Daarnaast kan je via een behavioral en cognitief assessment het aanbod van kandidaten eenvoudig analyseren. Tevens biedt de tool de team discovery aan, waarmee op basis van de gedragsprofielen je teams  kan analyseren en/of samenstellen. Via workshops kan je de communicatie verbeteren door begrip voor elkaars manier van werken en voorkeursgedrag te krijgen. 

Daarnaast is de Predictive Index wetenschappelijk gevalideerd.

Vier onderdelen van de tool licht ik uit:

PI Job Assessment (PI JA)

Een online vragenlijst die helpt om de functie te duiden en het bijbehorend profiel van een kandidaat.

PI Behavioral Assessment™ (PI BA)

Is een profileringstool, die de individuele motivatie en werkgerelateerd gedrag meet. Beschikbaar in maar liefst 68 talen. Klik op de button op deze pagina voor je gratis proefassessment, je krijgt vervolgens het gedragsrapport toegestuurd.

PI Cognitive Assessment (PI CA)

Is een cognitief assessment, dat het vermogen meet om nieuwe kennis op te doen tijdens werk.

PI Team Discovery

Met de team discovery tool visualiseer je de doelstellingen van het team en de sterktes en zwaktes van het team en geeft handvatten voor een concreet actieplan. Meer weten? Neem contact en boek een korte demo of bekijk deze site met meer informatie.

Klik hier voor een gratis assessment of plan via de button hieronder een demo in!

PI Used here Associate Partner Humanostics
The Predictive Index® is a registered trademark of Predictive Index, LLC and is used here with permission

Ervaringen

"PI is een waardevol instrument, omdat managers hiermee het profiel van hun team kunnen bepalen en, op basis van de sterke punten van de leden, een hechtere band kunnen scheppen"

"De PI-instrumenten zijn uitmundende tools voor gesprekken. Hiermee kan ik de inhoud sneller en doeltreffender inschatten - niet alleen tijdens sollicitatiegesprekken, maar ook in de sparring oefeningen, de ontwikkeling van leiderschap en teams en zelfs bij het beheren van conflicten"

"De Predictive Index tools zijn eenvoudig en snel te gebruiken, ondanks dit zijn de resultaten zeer betrouwbaar"

The Predictive Index® is a registered trademark of Predictive Index, LLC and is used here with permission
Verhouding bedrijfsgrootte klanten
Verhouding bedrijfsgrootte klanten
workshop faciliteren flowcamp

De juiste begeleider bij je implementatie

De tool Predictive Index zelf is erg eenvoudig in te richten, als het contract is getekend kan je er binnen 1 tot 2 maanden mee aan de slag. Als bedrijf heb je je eigen instance: jij of je collega stuurt vervolgens zelf de assessments uit en kan readbacks geven. Ik zorg ervoor (samen met het team van Humanostics) dat het systeem klaar is voor gebruik en kan ook helpen bij het inrichten van processen en randzaken. Door mijn jarenlange consultancy ervaring, voornamelijk op het HR en IT vlak,  kan ik helpen de processen goed in te richten, meehelpen bij het zorgen dat het systeem voldoet aan de AVG (GDPR) regels en advies geven rondom gebruik.
Daarnaast ben ik teamcoach en kan indien gewenst team discovery sessies begeleiden.